Warta Sunda

Komisi V DPRD Jabar Ngadorong Pemprov Ngarengsekeun Bansos

Bandung, Giwangkara — Pemerintah Provinsi Jawa Barat masih ngabogaan hutang dua taha deui dina ngadistribusikeun Bansos (Bantuan Sosial) pikeun masarakat nu ekuna dampak ngungkulan Covid-19.

Ketua Komisi V Dewan Perwakilan Rakyat Daerah (DPRD) Provinsi Jawa Barat Dadang Kurniawan, meredih ka Pemprov pikeun sagancangna ngarengsekeun eta program sagancangna, nginget pembagian Bansos geus elat tina target nu sakuduna rengse September ieu.

Dadang miharep, pendistribusian dina tahap hiji jeung dua bisa jadi bahan evaluasi sarta pembelajaran pikeun Pemprov sangkan pembagian Bansos dina tahap tilu jeung opat bisa jalan maksimal turta saluyu ngamangpaatkeunna, sangkan henteu deui timbul masalah, nu bisa ngarugikeun masarakat nu narimana.

“Bakal terus ngadorong sangkan jangji gubernur dina nyalurkeun Bansos dina opat tahap bisa sagancangna karealisasikeun. Dua tahap samemehna kudu jadi bahan kajian pikeun tahap saterusna. Sangkan jalan leuwih hade deui. Sok sanajan aya kebijakan anyar, tujuanna kudu pikeun kapentingan tur kahadean masarakat,” ceuk Dadang, Jumaah (11/9/2020).

Tumali ayana pengurangan jumlah target penerima dina tahap hiji jeung dua, tina rencana awal samemeh Bansos digulirkeun. Dadang ngajen, eta hal kajadian dumasar hasil evaluasi jeung pameredih daerah sewang sewangan. Kitu deui ku ayana retur nu gedena 0,6% dina tahap dua, nu diajenna balukar ayana parobahan data.

“Ayana pengurangan dan retur eat, nu jelas lain ti provinsi. Tapi dumasar data nu diserenkeun ku daerah sewang sewangan. Intina geus disiapkeun saluyu rencana awal. Leuwih hade tibatan kurang. Engke tinggal dievaluasi dina laporan pertanggungjawaban,” tandes Dadang.

Tags

Related Articles

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Back to top button
Close
Close